Liv.Nik.Blog

ΠΡΕΒΕΖΑΝΟ-ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ | 27 Μαΐου, 2011

Κάποτε επί τουρκοκρατίας ο Τούρκος φρούραρχος ενώ έκανε την βόλτα του στην παραλία της Πρέβεζας είδε δυο  Πρεβεζάνους ψαράδες να χτυπιούνται με τα κουπιά  μέσα στην βάρκα τους. Ο ένας ήταν ο ιδιοκτήτης της βάρκας ονόματι Παπανίκος  και ο άλλος ο κάλφας του. Όταν τους ρώτησε γιατί τσακώνονταν του είπαν ότι διαφώνησαν στη μοιρασιά όχι  για  ψάρια αλλά για την πέτρα που είχαν για άγκυρα και πως θα την μοιράζονταν  αν  θα ήταν χρυσός. Και τότε ο αγάς πρόσταξε να τους δώσουν από 50 βουρδουλιές για βάλουν μυαλό.

Αυτό το ανέκδοτο που έλεγαν οι παλιότεροι μου θυμίζει η διαμάχη για το ανύπαρκτο νέο νοσοκομείο που θα γίνει κάποτε. Ο Λευκάδιος βουλευτής δηλώνει ότι σε λίγο υπογράφεται το ΦΕΚ για το νέο νοσοκομείο που θα γίνει στην Λευκάδα και ότι εχει  ενταχθει  στο ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση του.  Στην Πρέβεζα ο δήμαρχος, ο διοικητής του Νοσοκομείου και ο βουλευτής δηλώνουν ότι ο Τιμοσίδης  τους υποσχέθηκε ότι θα γίνει  το νοσοκομείο στο Μύτικα αν δώσουν το οικόπεδο.

Εν τω μεταξύ ο σύμβουλος του Λοβέρδου, Λ. Λιαρόπουλος  προτείνει νοσοκομείο στο Ακτιο,  μετατροπή του νοσοκομείου Λευκάδας σε κέντρο  υγείας  αστικού τύπου και στη Πρέβεζα κέντρο αγγειακών και καρδιακών παθήσεων προκαλώντας αγανάκτηση στη Λευκάδα.

Απ ότι  φαίνεται το νέο νοσοκομείο στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης θα είναι όνειρο θερινής νυκτός και το μόνο που είναι βέβαιο ότι υποβαθμίζεται η παροχή  περίθαλψης και στους Λευκαδίτες και στους Πρεβεζάνους, Και για να μην  παίζουν το παιγνίδι της Κυβέρνησης και του Λοβέρδου  οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει   να ενωθούν και να διεκδικήσουν αναβάθμιση των υπαρχόντων νοσοκομείων.                     Όσο για το νέο νοσοκομείο αν ποτέ γίνει αυτό που ενδιαφέρει είναι όχι το που θα γίνει  αλλά αν  είναι δημόσιο και να μην το πουλήσουν στις  ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.


Αναρτήθηκε στις ΙΑΤΡΙΚΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΠΡΕΒΕZA

Σχολιάστε »

Σχολιάστε