Liv.Nik.Blog

Ο ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΙΩΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ | 20 Ιουνίου, 2012

Με την ανάδειξη του Φιλιππιαδιώτη βουλευτή Κώστα Μπάρκα που είναι  και πρώτη φορά που βγαίνει αριστερός βουλευτής στο νόμο,η μνήμη μας πηγαίνει προς τα πίσω.   Στον αγώνα και τις διώξεις που υπέστησαν  εκατοντάδες  αγωνιστές της αριστεράς αλλά και άλλοι δημοκρατικοί Πρεβεζάνοι που αγωνίσθηκαν μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ για να μπορέσουμε  να φτάσουμε στη σημερινή νίκη που θα φάνταζε τότε απίστευτο.  Αριστερός βουλευτής στο νομό και μάλιστα από την Φιλιππιάδα που πριν 50 χρόνια ήταν έδρα παρακρατικών συμμοριών της δεξιάς. Επίσης πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη πόλη της Πρέβεζας αλλά και στη Δ.Ε Πρέβεζας με 8 περίπου μονάδες μπροστά από τη ΝΔ!!

Μας το χρωστούσε η ιστορία, το χρωστάμε και αφιερώνουμε την επιτυχία μας στους αγώνες των δημοκρατικών Πρεβεζάνων που άνοιξαν τον δρόμο για να φτάσει σήμερα  να ανάδειξει ο λαός της Πρέβεζας τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στη πόλη της ΠΡΕΒΕΖΑΣ αλλά και στη Δημοτική ενότητα της Πρέβεζας.

Μια αναδρομή στις εφημερίδες της περιοχής καθώς και στις φωτογραφίες  από το βιβλίο του Ηλία Λιβιεράτου «Σε παίρνω σαν μήνυμα του μέλλοντος»  μας θυμίζουν την εποχή εκείνη

            ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑΣ  ΤΟ 1961 ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

*Στις 9 Νοεμβρίου 1961, η εφημερίδα δημοσιεύει επιστολή δικαστικού αντιπροσώπου σε εκλογικό κέντρο χωριού, 20 χιλιόμετρα μακριά από τη Φιλιππιάδα, στην οποία καταγγέλλει ότι Ταγματάρχης των ΤΕΑ, την ημέρα των εκλογών, έβγαλε λόγο στο καφενείο του χωριού, καλώντας τους κατοίκους να ψηφίσουν ΕΡΕ. Παράλληλα, αναφέρει ο δικαστικός αντιπρόσωπος, πως χωροφύλακας του ζήτησε να παραμείνει στην αίθουσα κατά τη διαλογή. Άλλοι καιροί, άλλα ήθη…

Και για να μην ξανασυμβούν αυτά χρειάζονται αγώνες από τους νεώτερους και  η  περιφρούρηση της νομιμότητας και του συντάγματος μας που τόσο αναιδέστατα παραβιάζει ο νεοφιλελευθερισμός και τα κόμματα που τον υπηρετούν.  Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα είχε πει ο αείμνηστος  Ηλίας Ηλιού και επανέλαβε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας.


Αναρτήθηκε στις IΣΤΟΡΙΚΑ,ΑΡΘΡΑ

Σχολιάστε »

Σχολιάστε